Δημιουργήστε νέο Sub Domain στον IspConfig3

  Ιστοσελίδες και Ονόματα χώρου

Δημιουργήστε νέο Sub Domain στον IspConfig3

Εδώ μπορούμε να δημιουργήσουμε νέα και να επεξεργαστούμε / διαγράψουμε υπάρχοντα subdomains. Με αυτήν τη δυνατότητα, εσείς μπορείτε να προσθέσετε subdomains σε έναν υπάρχοντα ιστότοπο έτσι ώστε το subdomain να εμφανίζει το ίδιο περιεχόμενο με το κύριο domain του ιστότοπου. Είναι επίσης δυνατό να δείξετε το subdomain σε έναν υποκατάλογο του ιστοτοπού – αυτό γίνεται χρησιμοποιώντας κανόνες επανεγγραφής (rewrite rules) Apache. Λάβετε υπόψη ότι σύγχρονα συστήματα CMS χρησιμοποιούν επίσης κανόνες επανεγγραφής που πιθανότατα να συγκρούονται με τους κανόνες επανεγγραφής που ανακατευθύνουν το subdomain στον υποκατάλογο. Αν θέλετε να εγκαταστήστε ένα CMS σε δικό του κατάλογο, θα χρησιμοποιήστε ένα subdomain για αυτόν τον κατάλογο, θα πρέπει δημιουργήστε έναν εντελώς νέο ιστότοπο για αυτόν το subdomain και εγκαταστήστε το CMS σε αυτόν. Η διαφορά μεταξύ ενός subdomain και ενός alias domain είναι ότι το subdomain χρησιμοποιεί το ίδιο το domain ως το κύριο domain του ιστότοπου, ενώ ένα alias domain χρησιμοποιεί διαφορετικό domain.

Εδώ μπορείτε να δημιουργήσετε / επεξεργαστείτε τα subdomain σας. Η φόρμα έχει τα ακόλουθα πεδία:

Host: Εδώ εισάγετε το hostname, δηλαδή το subdomain χωρίς το κύριο domain. Για παράδειγμα, εάν θέλετε να δημιουργήσετε το subdomain sub.example.com, εισάγετε το sub σε αυτό το πεδίο.

Domain: Εδώ επιλέγετε το domain τομέα. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε το subdomain sub.example.com, αυτό θα ήταν το example.com.

Redirect Type: Εδώ μπορείτε να καθορίσετε εάν θέλετε να απενεργοποιήσετε / ενεργοποιήσετε μια ανακατεύθυνση και εάν αποφασίσετε να το κάνετε χρησιμοποιήστε μια ανακατεύθυνση, ποια σημαία θα χρησιμοποιήσετε.

Σημαίες:

Χωρίς σημαία: Μην χρησιμοποιείτε καμία σημαία.

R: Η χρήση της σημαίας [R] προκαλεί την έκδοση μιας ανακατεύθυνσης HTTP στο πρόγραμμα περιήγησης. Εάν έχει οριστεί μια πλήρως κατάλληλη διεύθυνση URL (δηλαδή, συμπεριλαμβάνεται το http://servername/) τότε μια ανακατεύθυνση θα εκδοθεί σε αυτήν την τοποθεσία. Διαφορετικά, θα χρησιμοποιηθεί το τρέχον όνομα διακομιστή για να δημιουργήσετε τη διεύθυνση URL που αποστέλλεται με την ανακατεύθυνση.

L: Η σημαία [L] προκαλεί τη διακοπή της επεξεργασίας του συνόλου κανόνων από το mod_rewrite. Στα περισσότερα περιβάλλοντα, αυτό σημαίνει ότι εάν ο κανόνας ταιριάζει, δεν θα υποβληθούν σε επεξεργασία άλλοι κανόνες.

R, L: Θα θέλετε σχεδόν πάντα να χρησιμοποιείτε το [R] σε συνδυασμό με το [L] (αυτό είναι, χρησιμοποιήστε [R, L]) γιατί από μόνη της, η σημαία [R] προετοιμάζει το http://thishost[:thisport] στο URI, αλλά στη συνέχεια το μεταδίδει στον επόμενο κανόνα του συνόλου κανόνων, ο οποίος μπορεί συχνά να έχει ως αποτέλεσμα στις προειδοποιήσεις “Μη έγκυρο URI σε αίτημα”.

R = 301, L: Θα θέλετε σχεδόν πάντα να χρησιμοποιείτε το [R] σε συνδυασμό με το [L] (δηλαδή, χρησιμοποιήστε [R, L]) γιατί από μόνη της, η σημαία [R] προετοιμάζεται http://thishost[:thisport] στο URI, αλλά στη συνέχεια το μεταβιβάζει στον επόμενο κανόνα στο Ruleset, το οποίο συχνά μπορεί να οδηγήσει σε προειδοποιήσεις “Μη έγκυρο URI σε αίτημα”. Η επιλογή 301 το κάνει μόνιμη ανακατεύθυνση.

Redirect Path: Αυτή είναι η πλήρης διαδρομή URL όπου πρέπει να οδηγεί η ανακατεύθυνση.

Active: Αυτό καθορίζει εάν το subdomain είναι ενεργό ή όχι.